TY - JOUR ID - 242391 TI - تاثیر ذبح حلال بر کیفیت گوشت و مقایسه با سایر کشتارها JO - نشاء علم JA - SC LA - fa SN - 2008-935X AU - موسوی موحدی, علی اکبر AU - ستاری, رقیه AU - حسینی, الناز AU - فتوحی, لیلا AU - آریائی نژاد, شهره AU - خطیبی, علی AD - مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک، دانشگاه تهران، تهران، ایران AD - مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیو فیزیک، دانشگاه تهران، تهران، ایران. Y1 - 2015 PY - 2015 VL - 05 IS - 2 SP - 35 EP - 39 KW - ذبح حلال KW - ذبح کوشر KW - بی حسی(خفه کردن) KW - بی حسی قبل از ذبح KW - اکسایش لیپیدی DO - N2 - روش های مختلف برای کشتار حیوانات در سراسر دنیا وجود دارد. روش مورد استفاده برای کشتار حیوانات در دین مبین اسلام، ذبح حلال نامیده می شود. مطالعات نشان می دهد که روش های مختلف کشتار روی کیفیت و ترکیبات شیمیایی و بیوشیمیایی گوشت مثل آهن و هیم و میزان گلوکز موجود در خون و همچنین خواص فیزیکی مثل رنگ و ظرفیت نگهداری آب گوشت و خواص میکروبی آن، پس از مرگ حیوان تاثیر گذار است. در این نوشتار سعی شده است مقایسه ای بین روش ذبح حلال با سایر روش های کشتار صورت پذیرد. در این مقاله کیفیت و سلامت گوشت حلال و سایر کشتار ها از دیدگاه بیوشیمیایی، بیوفیزیکی و میکروبی مورد بررسی قرار می گیرد. UR - https://www.sciencecultivation.ir/article_242391.html L1 - https://www.sciencecultivation.ir/article_242391_fbededaf9668230a6b8a701df8c6f3c4.pdf ER -