TY - JOUR ID - 242725 TI - عوامل مؤثر بر ایجاد سرطان و غذاهای ضد سرطانی JO - نشاء علم JA - SC LA - fa SN - 2008-935X AU - سلامی, مریم AU - تکبیرگو, هانیه AD - دانشگاه تهران،دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی پردیس کشاورزی،علوم و مهندسی صنایع غذایی Y1 - 2018 PY - 2018 VL - 08 IS - 2 SP - 111 EP - 119 KW - سرطان KW - التهاب KW - رژیم غذایی سلامت KW - پلی فنول KW - فعالیت فیزیکی DO - N2 - با توجه به آمار بالای سرطان در جوامع امروزی، کشف داروها و روش‌های جدید برای درمان آن از اهمیت بالایی برخورداراست. استفاده از داروهای شیمیایی و روش‌های متداول درمان مانند شیمی‌درمانی، پرتو درمانی و جراحی به دلیل عوارض جانبی و تحمیل هزینه‌های گزاف بر بیماران همواره با محدودیت روبه­رو بوده است. علاوه بر آن، به اثبات رسیده است که تغذیه، عوامل محیطی و سبک زندگی نقش بارزی در بروز انواع سرطان‌ها دارند که با اصلاح آنها می‌توان از ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها پیشگیری نمود.  به همین دلیل محققین به دنبال یافتن مواد طبیعی با خواص ضدسرطانی هستند که ضمن داشتن اثرات مفید و سلامت بخش از ایجاد التهاب، بازدارندگی سیستم ایمنی و رگ­زایی سلول‌های سرطانی که از عوامل مهم ایجاد سرطان‌ها می‌باشند، جلوگیری کنند. در این مقاله ضمن مروری کوتاه بر عوامل مؤثر بر ایجاد سرطان، پیشگیری از سرطان به شیوه جدید که عمدتاً مربوط به استفاده از ترکیبات طبیعی پلی­فنولیک، مصرف غذاها با شاخص گلایسمیک پایین، عدم استفاده از روغن‌ها و ترکیبات التهاب­زا و داشتن فعالیت فیزیکی منظم می‌شود، مورد بررسی قرار گرفته است. UR - https://www.sciencecultivation.ir/article_242725.html L1 - https://www.sciencecultivation.ir/article_242725_503a88ffd88090b84d2f148548fa2e42.pdf ER -