%0 Journal Article %T پایداری فرآورده های حلال در برابر باکتری های بیماریزا %J نشاء علم %I بنیاد پیشبرد علم و فن آوری ایران %Z 2008-935X %A هوشنگی, سمیرا %A سلیمی, اعظم %D 2012 %\ 12/21/2012 %V 03 %N 1 %P 50-54 %! پایداری فرآورده های حلال در برابر باکتری های بیماریزا %K گوشت حلال %K فرآورده های حلال %K ذبح حلال %K ذبح غیر حلال %R %X ذبح حلال با فرآیند ویژه ای انجام می شود، چون بخش زیادی از خون از رگ ها و بافت های جاندار خارج می شود و گوشت سالم تر خواهد بود. باقی ماندن خون درون گوشت زمینه آلودگی با باکتری های بیماریزا را افزایش می دهد. کشتار جاندار با روش هایی مانند تپانچه بیحسی، بیحسی الکتریکی، بیحسی حمام آبی و بیحسی با گاز موجب بی هوش یا بیحسی شده و خون کمتری از بدن خارج می شود، همچنین شاید جاندار در فرآیند کشتار به هوش بیاید یا در اثر جریان الکتریکی بسیار بالا فلج شود یا پیش از ذبح بمیرد. پژوهش ها نشان می دهند که تنها در روش ذبح حلال است که بیهوشی رخ داده و جاندار، آسوده تر جان می دهد. با توجه به اهمیتی که خوراک حلال از نگاه کیفیت و مرغوبیت دارد، صنعت فرآورده ها در کشورهای گوناگون بسیار گسترش یافته است. کشتار جانداران از راه غیر حلال ، اشکال های فراوانی دارد که در این نوشتار آورده خواهد شد. %U https://www.sciencecultivation.ir/article_242427_9c8e972e4c281ffae5327dfccbfb12b8.pdf