TY - JOUR ID - 242726 TI - نگاهی به محصولات غذایی تراریخته JO - نشاء علم JA - SC LA - fa SN - 2008-935X AU - لگزیان, احمدرضا AD - مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک، دانشگاه تهران، تهران، ایران Y1 - 2018 PY - 2018 VL - 08 IS - 2 SP - 120 EP - 127 KW - زیست‌فناوری KW - محصولات غذایی تراریخته KW - دست­ورزی ژنتیک KW - برچسب‌گذاری مواد غذایی DO - N2 - علم زیست‌فناوری آغازگر مسیری جدید در زمینه علمی و صنعتی بود. از آغاز شکل‌گیری این رشته تحولات گسترده‌ای در بسیاری از زمینه‌ها ایجاد شد. بسیاری از محصولات غذایی و صنعتی تراریخته، ثمره این علم بود. تولید محصولات تراریخته با یک هدف آغاز شد و آن بهبود کیفیت در انواع محصولات بود. با وارد کردن ژن‌های مختلف در موجودات ویژگی‌هایی را به وجود آورند که قبل از آن این ویژگی‌ها به‌طور خاص وجود نداشت، اما آیا واقعاً این ویژگی‌ها و یا فرآورده‌های تراریخته محصولات قابل‌اعتمادی هستند؟ حقیقت این است که نمی‌توان به‌طور قطع به این سؤال پاسخ داد. تحقیقات زیادی نشان داده که این علم در بسیاری از زمینه‌ها نظیر تولید انواع داروها و سایر محصولات پزشکی تا حدودی موفق بوده است اما صرفاً در مورد تولید محصولات تراریخته غذایی نمی‌توان ساده اظهارنظر کرد. آزمایشات تحقیقاتی روی حیوانات که از این نوع محصولات غذایی تراریخته استفاده شده بود نشان داده است که احتمالاً در نسل‌های بعدی مشکلات پزشکی و فیزیولوژیکی بروز خواهد نمود. اما در مورد انسان باید گفت که هنوز برای اظهارنظر زود است و می‌باید در نسل‌های بعدی اظهارنظر نمود. UR - https://www.sciencecultivation.ir/article_242726.html L1 - https://www.sciencecultivation.ir/article_242726_e83e1d5ceb5c6fba7450c4abacdfc326.pdf ER -