TY - JOUR ID - 245177 TI - بررسی گونه های ویروس کرونا جدید 2019 و واکسن ها JO - نشاء علم JA - SC LA - fa SN - 2008-935X AU - عبدی خانی, سمیرا AU - رضائی, شکوه AU - سفیدبخت, یحیی AU - ارجمند, ساره AD - مرکز تحقیقات پروتئین، دانشگاه شهیدبهشتی، ولنجک، تهران، یران. AD - مرکز تحقیقات پروتئین، دانشگاه شهیدبهشتی، ولنجک، تهران، ایران. AD - دانشگاه شهید بهشتی،مرکز تحقیقات پروتئین،آزمایشگاه نانو بیوتکنولوژی AD - مرکز تحقیقات پروتئین، دانشگاه شهیدبهشتی، ولنجک ، تهران، ایران. Y1 - 2021 PY - 2021 VL - 11 IS - 2 SP - 189 EP - 199 KW - ویروس کرونا جدید 2019 KW - پروتئین تاجی KW - جهش KW - واکسن DO - N2 - با توجه به گزارش‌هایی مبنی بر وجود جهش‌های موجود در ویروس کرونا جدید 2019، هدف اصلی مقاله معرفی انواع جهش­ها و گونه‌های حائز اهمیت در سایر کشور­ها می‌باشد. در واقع، یکی از دلایل اهمیت چنین مطالعه­ای وجود پروتئین سطحی به نام تاجی (S) است که تاکنون متحمل بیشترین جهش­ها شده است. این پروتئین به‌عنوان هدف اصلی توسط شرکت­های بزرگ واکسن و داروسازی به‌کار گرفته شده است. در این مقاله با توجه به اهمیت و نقش پروتئین تاجی، سعی شده است جهش­ها، پیدایش گونه­های جدید و پیامدهای احتمالی ناشی از ظهور آنها در حیطه ساخت و طراحی دارو و واکسن مورد بحث و بررسی قرار گیرد. همچنین در این مطالعه، برنامه‌های رایج واکسن کووید-19 (برمبنای mRNA، ویروس غیرفعال، زیرواحد پروتئینی، وکتور ویروسی تکثیر شونده و ذرات شبیه ویروس) معرفی شده‌اند. همچنین، طبق استاندارد­های بین­المللی پایش هر کدام از روش­ها نیز در حال انجام است که بر اساس تحلیل­های دقیق علمی و مدل­های آماری بهتر می‌توان از پتانسیل­های این روش­ها در کاهش اثرات همه­گیری استفاده نمود. UR - https://www.sciencecultivation.ir/article_245177.html L1 - https://www.sciencecultivation.ir/article_245177_604a2e8a38772c7819cf438b34f19b4b.pdf ER -