فرآورده غذایی پروبیوتیکی؛ مزایا و محدودیت ها

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

1 مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک، دانشگاه تهران، تهران، ایران

2 دانشگاه تهران،دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی پردیس کشاورزی،علوم و مهندسی صنایع غذایی

چکیده

پروبیوتیک ها موجودات زنده ریز مفید و زنده ای هستند که با استقرار در روده، عامل حفظ توازن فلور میکروبی روده می شوند و خواص سلامتی بخشی را برای میزبان در پی دارند .فرآورده های غذایی پروبیوتیک از قابلیت تنظیم سیستم ایمنی، مقابله و پیشگیری از بیماری های قلبی -عروقی، تاثیر بر سلامت دستگاه گوارش، درمان یا پیشگیری از عفونت های مجاری ادرای -تناسلی و کاهش حساسیت زایی برخوردارند .تولید انواعی از ویتامین ها مانند اسید فولیک و ویتامینB ، بهبود جذب مواد معدنی مانند آهن، کلسیم و منیزیم نیز از دیگر آثار استفاده از فرآورده های غذایی پروبیوتیک است .گرچه مزایای استفاده از پروبیوتیک ها در بسیاری از منابع مورد توجه قرار گرفته است؛ اما محدودیت ها و معایب استفاده از فرآورده های غذایی پروبیوتیک از جمله محدودیت استفاده از این دسته از فرآورده های غذایی برای بیمارانی که از ضعف شدید سیستم ایمنی رنج می برند و یا افراد مسن و نوزادان کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Probiotics Foods; Advantages and Restrictions

نویسندگان [English]

  • Maryam Moslehishad 1
  • Maryam Salami 2
  • Ali Akbar Moosavi-Movahedi 1
1 Institute of Biochemistry and Biophysics, University of Tehran, Tehran, Iran.
2 University of Tehran, Faculty of Agricultural Engineering and Technology, Campus of Agriculture, Food Science and Engineering
چکیده [English]

Probiotics are live and useful microorganisms that have beneficial health effects for the host by enhancing host intestinal microbial flora and its balance. Some of the health claims of probiotics include positive effects on a variety of gastrointestinal and extra-intestinal disorders, immune enhancement, topic eczema and lowering cholesterol.
But in general, it is mostly proven that probiotics can improve gut health. Probiotics can also produce vitamin B and promote mineral absorption. Most research work done to this date, discusses health benefits of probiotics. But are probiotics safe to use by every one of different age and health status? Probiotic side effects are usually rare and most people can use them without experiencing any adverse effects. However there are limitations on the use probiotics; for example people suffering from very low immune system, or old-age people as well as newly born infant are better off not using probiotics.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Probiotics
  • functional foods
  • benefits
  • limitations
[1] . Roberfroid, M. B. (2000)." Defining Functional Foods" , in Gibson, G.R. and Williams, C.M. (Eds), Functional Foods, Concept to Product, Woodhead Publishing, Cambridge, pp. 9-11.
[2] .Sip, A and Grajek, W. (2010). "Probiotics and Prebiotics. In: Functional Food Product development". Ed. by Smith J., Charter E., Wiley-Blackwell, Ltd., Publication, United.
[3] . Ooi, L. G and Liong, M.T. (2010). "Cholesterol- Lowering Effects of Probiotics and Prebiotics: A Review of in Vivo and in Vitro Findings". International Journal of Molecular Sciences. 11(6), pp. 2499–2522.
[4] .Thantsha, M.S. Mamvura, C.I. and Booyens. J. (2012). "Probiotics – What They Are, their Benefits and Challenges". New Advances in the Basic and Clinical Gastroenterology. pp. 21-55.
[5] .Holzapfel, W.H. (2006). "Introduction to Prebiotics and Probiotics". Probiotics in Food Safety and Human Health.
[6] .Kirjavainen, P. V., Salminen, S. J and Isolauri, E. (2003). "Probiotic Bacteria in the Management of Atopic Disease: Underscoring the Importance of Viability". J Pediatr Gastroenterol Nutr, 36(2), pp. 223-227.
[7] .Harish, K., Varghese, T. (2006). "Probiotics in Humans Evidence Based Review". Calicut Med J. 4(4), 1-11.
[8] .Reid, G., Jass, J., Sebulsky, M. T., McCormick, J. K. (2003). "Potential Uses of Probiotics in Clinical Practice". Clin Microbiol Rev, 16(4), pp. 658-672.
[9] .McFarland, L. V. (2009). "Evidence-based Review of Probiotics for Antibiotic-Associated Diarrhea and Clostridium Difficile Infections". Anaerobe, 15, pp. 274–280.
[10]. Hamilton-Miller, J.M., Shah, S., Winkler, J.T. (1999). "Public Health Issues Aising from Microbiological and Labelling Quality of Foods and Supplements Containing Probiotic Microorganisms".Public Health Nutr, 2, 223–9.