نگاهی به محصولات غذایی تراریخته

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسنده

مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

علم زیست‌فناوری آغازگر مسیری جدید در زمینه علمی و صنعتی بود. از آغاز شکل‌گیری این رشته تحولات گسترده‌ای در بسیاری از زمینه‌ها ایجاد شد. بسیاری از محصولات غذایی و صنعتی تراریخته، ثمره این علم بود. تولید محصولات تراریخته با یک هدف آغاز شد و آن بهبود کیفیت در انواع محصولات بود. با وارد کردن ژن‌های مختلف در موجودات ویژگی‌هایی را به وجود آورند که قبل از آن این ویژگی‌ها به‌طور خاص وجود نداشت، اما آیا واقعاً این ویژگی‌ها و یا فرآورده‌های تراریخته محصولات قابل‌اعتمادی هستند؟ حقیقت این است که نمی‌توان به‌طور قطع به این سؤال پاسخ داد. تحقیقات زیادی نشان داده که این علم در بسیاری از زمینه‌ها نظیر تولید انواع داروها و سایر محصولات پزشکی تا حدودی موفق بوده است اما صرفاً در مورد تولید محصولات تراریخته غذایی نمی‌توان ساده اظهارنظر کرد. آزمایشات تحقیقاتی روی حیوانات که از این نوع محصولات غذایی تراریخته استفاده شده بود نشان داده است که احتمالاً در نسل‌های بعدی مشکلات پزشکی و فیزیولوژیکی بروز خواهد نمود. اما در مورد انسان باید گفت که هنوز برای اظهارنظر زود است و می‌باید در نسل‌های بعدی اظهارنظر نمود.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Overview on Genetically Modified Foods

نویسنده [English]

  • Ahmadreza Lagzian
Institute of Biochemistry and Biophysics, University of Tehran, Tehran, Iran.
چکیده [English]

Since the biotechnology as a science came to our world induced many changes. A new route has been created and this new field open the new way to us. The biotechnology helped us to design new things like new drugs and many other useful things which one of them was genetically modified foods (GMO ) Since this product has made, may cause some problems for animals and human. In this review try to clear up how GMO may cause the problems for us. The results show the GMO foods induced unfavorable effect on animals but for human should wait until a few decades and new generation for any commenting.

کلیدواژه‌ها [English]

  • biotechnology
  • GMO (Genetically Modified Foods)
  • allergy
  • GMO Foods Labeling
[1]. Curtis, K.R., McCluskey, J.J. and Wahl, T.I., (2004). Consumer acceptance of genetically modified food products in the developing world. Journal of AgBioForum, vol 7, No (1&2), pp. 70-75
[2]. Nielsen, C.P., Robinson, S. and Thierfelder, K., (2001). Genetic engineering and trade: Panacea or dilemma for developing countries. Journal of World Development, Vol 29, No (8), pp.1307-1324.
[3]. Verbeke, W., Ward, R.W. and Viaene, J., (2000). Probit analysis of fresh meat consumption in Belgium: exploring BSE and television communication impact. Agribusiness, Journal of An International Journal, Vol 16, No (2), pp.215-234.
[4]. Nelson, C.H., (2001). Risk perception, behavior, and consumer response to genetically modified organisms: toward understanding American and European public reaction. Journal of American Behavioral Scientist, Vol 44, Vol (8), pp.1371-1388.
[5]. Jenkins‐Smith, H. and Bassett Jr, G.W., (1994). Perceived Risk and Uncertainty of Nuclear Waste: Differences Among Science, Business, and Environmental Group Members.Journal of Risk Analysis, Vol 14, No (5), pp.851-856.
[6]. Aris, A. and Leblanc, S., (2011). Maternal and fetal exposure to pesticides associated to genetically modified foods in Eastern Townships of Quebec. Reproductive Toxicology, vol 31 No (4), pp.528-533.
[7].Nordlee, J.A., Taylor, S.L., Townsend, J.A., Thomas, L.A. and Bush, R.K., (1996). Identification of a Brazil-nut allergen in transgenic soybeans. Journal of New England Journal of Medicine, vol 334, No (11), pp.688-692
[8]. Noteborn, H.P.J.M., Bienenmann-Ploum, M.E., Van den Berg, J.H.J., Alink, G.M., Zolla, L., Reynaerts, A., Pensa, M. and Kuiper, H.A., (1995). Safety assessment of the Bacillus thuringiensis insecticidal crystal protein CRYIA expressed in transgenic tomatoes. Journal of ACS Symposium series, Vol 605, No(2), pp. 134-147
[9]. Burks, A.W. and Fuchsb, R.L., (1995). Assessment of the endogenous allergens in glyphosate-tolerant and commercial soybean varieties. Journal of Allergy and Clinical Immunology, Vol 96, No(6), pp.1008-1010.
[10]. Dona, A. and Arvanitoyannis, I.S., (2009). Health risks of genetically modified foods. Journal of Critical Reviews in Food Science and Nutrition, Vol 49, No(2), pp.164-175.
[11]. Adams, N.R., (1995). Detection of the effects of phytoestrogens on sheep and cattle. Journal of Animal Science, Vol 73, No(5), pp.1509-1515.
[12]. Ho, M.W, (2000). Hazards of transgenic plants containing the cauliflower mosaic viral promoter: Authors' reply to critiques of" The Cauliflower Mosaic Viral Promoter-a Recipe for Disaster?". Journal of Microbial Ecology in Health and Disease, Vol 12, No (1), pp.6-11.
[13]. Malatesta, M., Caporaloni, C., Rossi, L., Battistelli, S., Rocchi, M.B., Tonucci, F. and Gazzanelli, G., (2002). Ultrastructural analysis of pancreatic acinar cells from mice fed on genetically modified soybean. Journal of Anatomy, Vol 201, No (5), pp.409-415.
[14]. MacKenzie, S.A., Lamb, I., Schmidt, J., Deege, L., Morrisey, M.J., Harper, M., Layton, R.J., Prochaska, L.M., Sanders, C., Locke, M. and Mattsson, J.L.,( 2007). Thirteen week feeding study with transgenic maize grain containing in Sprague–Dawley rats. Journal of Food and Chemical Toxicology, Vol 45, No (4), pp.551-562.
[15]. Séralini, G.E., Cellier, D. and de Vendomois, J.S., (2007). New analysis of a rat feeding study with genetically modified maize reveals signs of hepatorenal toxicity. Journal of Archives of Environmental Contamination and Toxicology, Vol 52, No(4), pp.596-602